Chefs aan het woord

CuliNice Catering staat bekend om goed gastheerschap én culinaire verwennerij. Het enthousiaste en jonge team heeft een schat aan ervaring. Eigenaar Pim Elbers zet de gasten altijd op één en dat kan alleen met een sterk team in de keuken. Jeroen Damen, Peter Elbers en Bart Zuiddam vormen het hart van de witte brigade. In de keuken wordt net zo veel aandacht aan de bereiding gegeven als aan de presentatie en het uitserveren. De hoogste tijd om de Chefs aan het woord te laten.

Een uitgebreid menu, een amuseparade, een buffet of verrassende hapjes? Chef-kok Jeroen Damen zorgt ervoor dat de kaart altijd aansluit bij de wensen van de gasten. Van het idee en de bestelling tot aan de eindpresentatie is hij verantwoordelijk. Zijn ogen beginnen te glinsteren als hij over zijn vak praat. Koken is hem van huis uit meegegeven. Jeroen: “Mijn moeder is mijn voorbeeld, door haar ben ik gaan koken. Heb ik een eigen stijl? Herkenbaar en eigentijds en zeker gestoeld op de traditionele Franse keuken. De gerechten zijn niet extreem, maar vaak wel met een nieuw tintje. Ik ben dol op authentieke eerlijke producten, die wil ik nog steeds kunnen herkennen in het eindresultaat. Details zijn voor mij belangrijk en dat proef je terug. Een zoetje, een zuurtje, kleur, een marinade er is aandacht voor ieder gerecht.”

‘Je moet doen wat je zegt! De basis van CuliNice, een enthousiast team wat hun afspraken nakomt.’

Creativiteit

“Pim heb ik leren kennen toen ik voor Partycatering Peter Elbers werkte. Daarna ben ik als free lancer gaan werken. Met mijn eigen bedrijf Puur Pommes verzorg ik diners aan huis tot maximaal 15 personen. Toen Pim mij vroeg als ondersteuning in de keuken, hoefde ik niet lang na te denken. De combinatie is ideaal. De persoonlijke touch van CuliNice past bij mij. Ik kan mijn creativiteit kwijt en samen met Pim als de perfecte gastheer, hebben we een goede balans.”

Signature dish van Jeroen:

Gepocheerde pitloze watermeloen met yoghurtcrunch, tonkabonen, vanille met een espuma van kokos en Malibu.

Zelfde kick

Chef Peter Elbers zorgt voor ondersteuning bij grote partijen en in drukke periodes. Vader en zoon hebben dezelfde passie: het tevredenstellen van de gast! Peter: “In deze business is het hollen of stilstaan en dat heeft Pim al jong meegekregen. In de weekenden en vakanties draaide hij mee op de zaak bij ons. Het is mooi om te zien dat we dezelfde kick krijgen van tevreden gasten. Het gastheerschap is een gave en Pim heeft dat zeker in zich. Ik ben er trots op hoe hij in korte tijd zichzelf heeft weten te manifesteren in de cateringbranche. Op eigen kracht zonder financiële middelen én in deze markt met veeleisende gasten. Pim heeft een gunfactor en hij zet (culinaire) kwaliteit neer! De naam Elbers helpt zeker mee, maar dan moet je het zelf nog wel waarmaken. Gelijk het credo bij ons thuis: ‘Je moet doen wat je zegt!’. En dat is de basis van CuliNice, een enthousiast team wat hun afspraken nakomt. Natuurlijk botst het wel eens als vader en zoon, maar Pim is hier de baas. Ik heb veel ervaring, ook in het logistieke deel en daarin vullen we elkaar perfect aan.”

‘De combinatie van jong en oud, ervaring en leergierigheid vormen samen de gezonde en succesvolle mix.’

Geheime ingrediënt

Het enthousiasme van het jonge team aangevuld met ervaren krachten is een van de ‘geheime’ ingrediënten van CuliNice. Juist de combinatie van jong en oud, ervaring en leergierigheid vormen samen de gezonde en succesvolle mix. Leerling-kok Bart Zuiddam werkt met veel plezier bij CuliNice in de keuken. “Het is een prettige baan in een vrolijke omgeving, ik kan hier echt mijn ding doen. Op iedere partij ontmoet ik positieve gasten, het klantencontact is altijd fijn. Hier leer ik veel en hoop uiteindelijk zelf ooit mijn eigen visrestaurant in Spanje te openen. Ik krijg de kans om veel uit te proberen en mooie dingen te maken. Samenwerken met zulke ervaren koks is super!”

CuliNice Catering

Minervum 7244
Breda
Tel. 076 – 532 8411

info@culinice.com

www.culinicecatering.com