Aandacht voor oogzorg en fashion

‘Vriendelijk, servicegericht en veel aandacht.’ Dat zijn de eerste reacties wanneer je naar de ervaringen bij Mertens Oogmode vraagt. Al bijna 30 jaar een begrip in de Bredase Ginnekenstraat. Klanten komen uit Breda en omstreken. Eigenlijk uit alle windstreken, want ook in bijvoorbeeld Amsterdam, Utrecht en België heeft de opticien trouwe klanten. Ze weten dat de uitgebreide collectie exclusieve monturen hier altijd up-to-date is. Samen met de kundige oogzorg resulteert dit in een loyale klantenkring. Wij maken kennis met Peter Mertens.

Gezellige ontmoetingen

De gezellige leestafel staat centraal in de zaak. Naast de gebruikelijke lectuur prijkt er een groot boek van NAC in het midden. Peter lacht als ik hem ernaar vraag. “Ja, wij zijn al jaren partner in oogzorg bij NAC en je kunt je voorstellen dat hier op zaterdagochtend aan deze tafel heel wat nabesprekingen gevoerd worden. Veel liefhebbers weten dat wanneer ze even wachten op het bijstellen van hun bril, ze hier onder het genot van een kopje Illy koffie goed zitten voor een gesprek over voetbal.”

Aandacht

Tijd en aandacht voor je ogen, die wordt bij Mertens Oogmode ruim genomen. Er zijn altijd optometristen aanwezig om je te helpen en te adviseren. En dat begint met een uitgebreid onderzoek. Want goede oogzorg gaat verder dan een mooi montuur of zo maar een paar contactlenzen. Er is veel veranderd in de markt, hier blijft de kwaliteit op hetzelfde niveau. Onze optometristen hebben de medische kennis in huis om de juiste oplossing te adviseren. Gegarandeerd dat je hier slaagt tussen de brillen van o.a. Dior, Gucci, Chanel, Tom Ford, Lindberg en Theo. En dan ook nog eens verzekerd van een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Juiste contactlenzen

De collectie in brillen en zonnebrillen is groot, die zie je direct bij binnenkomst. De mogelijkheden in verschillende typen contactlenzen zijn even zo aanzienlijk. Het is van belang dat je de juiste contactlenzen aangemeten krijgt. Met name is het zorg om beschadigingen van je oog tegen te gaan. Dankzij de zorgvuldige oogmeting kunnen de experts van Mertens Oogmode je precies vertellen welke contactlens bij jou past. Periodiek worden je ogen opgemeten of dit nog klopt en tussentijds kun je ze gewoon thuisgestuurd krijgen inclusief vloeistoffen. Net als in de winkel gaat deze service ver. En wat denk je van nachtlenzen? Je draagt dan alleen ’s nachts nog contactlenzen en je ogen hebben overdag rust. Mertens Oogmode heeft deze specialisatie in huis. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen ongemerkt je ogen. Met als resultaat dat je overdag zonder bril of lenzen een scherp zicht hebt. Er is zelfs een multifocale variant die ervoor zorgt dat je geen leesbril meer nodig hebt.

Klanten verwennen

Peter en zijn zoon Bob, ook optometrist en werkzaam in de zaak, nemen samen met het hele team hun vak serieus. Maar er wordt ook veel gelachen bij Mertens Oogmode. Als businesspartner bij NAC, waar geen thuiswedstrijd wordt overgeslagen, nodigen ze graag klanten uit voor een avondje NAC. Sinds dit jaar mogen zij zich ook businesspartner bij golfbaan Princenbosch noemen. In mei wordt het eerste Mertens Oogmode golftoernooi georganiseerd. “We vinden het belangrijk om iets terug te doen voor onze klanten. Dat wordt ook gewaardeerd. Zoals de grootse zonnebrillen presentatie die we tweejaarlijks geven met de selectie van NAC. Dit jaar zijn we aanwezig op het Issue Event, een mooie gelegenheid om onze klanten te verwennen en nieuwe mensen te ontmoeten.”

Belse twist

Dat Mertens Oogmode het net even iets anders aanpakt, weten de dragers van Theo eyewear heel goed. Een keer in de drie jaar worden zij uitgenodigd op de speciale ‘Theo avond’. De hele winkel is dan gevuld met monturen van dit unieke Belgische merk. Samen met onvervalste Belse frieten gebakken door een echte frietkraam uit België en smakelijke Belgische biertjes is dat zeker en vast een plezant samenzijn!

‘Bij Mertens Oogmode maakt de volledige oogmedische check onderdeel uit van het complete advies.’

Kom je kijken?

“Na 29 jaar blijft het contact met mensen onze grote drijfveer. Er is natuurlijk het nodige veranderd in die jaren en wij veranderen mee. Wat na al die jaren nog steeds hetzelfde blijft, is onze service en de kwaliteit die wij leveren. Daar blijven we heel ouderwets in! Ons team is modebewust en weet wat er speelt in de markt. Ook op facebook zijn we actief. Met de laatste technieken zorgen we als

optometristen voor passende medische oogzorg. Of je nu voor lenzen of een (zonne)bril komt, slagen doe je hier zeker. We nodigen je graag uit om een kijkje bij ons te komen nemen. We laten onze uitgebreide collectie met plezier aan je zien.”

Mertens Oogmode

Ginnekenstraat 53

Breda

Tel. 076 – 521 35 78

info@mertensoogmode.nl

www.mertensoogmode.nl