WERELDLEIDER VIERT JUBILEUM IN NEDERLAND

Een 30-jarig jubileum en dan ook nog eens met bijzonder mooie referenties van trouwe klanten. Daar mag je met recht trots op zijn. We spreken René Dikmans bij Poclain over het 30-jarig bestaan in Nederland. “Trots zijn we zeker. Ook al schreeuwen we dat niet van de daken. We leveren liever kwaliteitsproducten en topservice. Poclain Hydraulics Benelux BV in Etten-Leur is een zelfstandige dochteronderneming van de Franse groep, een internationale groep van bedrijven gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van aandrijf hydraulische componenten. “Alles tussen de brandstofmotor en de wielen.”  Poclain kenmerkt zich als langzaam lopend grootkoppel motor.

Blijven optimaliseren
“Als marktleider op het gebied van complete rijaandrijving voor landbouw- bouwmachine en ‘on road’ toepassingen bieden we een breed scala aan hydraulische oplossingen, componenten en systemen voor diverse mobiele markten, off-road en on-road toepassingen in sectoren zoals landbouw, bouwmachines, material handling, mining, transport en maritiem. De techniek verandert niet, het gaat om het optimaliseren van de techniek. Denk hierbij aan rendement of brandstofbesparing en rij ergonomie ‘driver satisfaction’. Service is de sleutel tot ons succes, ons motto doe wat je (toe)zegt. Het is mooi om terug te horen van onze klanten dat zij diezelfde betrokkenheid ook zo ervaren.” Wat resulteert in een stabiele groei jaar na jaar.

Hoog kwaliteitsniveau en dito service
Poclain is de uitvinder van de eerste hydraulische graafmachines in 1950. De groep telt vandaag wereldwijd ruim 2.000 medewerkers actief in 11 productievestigingen en talrijke lokale verkoopkantoren. Poclain Hydraulics heeft wereldwijd een ijzersterke reputatie als een vooruitstrevende en innovatieve marktleider. Nog steeds in handen van de familie Bataille, is het concern financieel onafhankelijk en zijn de lijnen binnen de organisatie kort. “De diversiteit van het werk is de inspiratie, het spelen met voertuigen. Het is eigenlijk een jongensdroom. Door nauw samen te werken met onze klanten weten we wat er speelt en kunnen wij de service bieden die ze verwachten en het liefst een beetje meer!”

PADMOS
We spreken Karel Wisse, hoofd technische afdeling bij Padmos. Padmos werkt al 29 jaar samen met Poclain. Gestart als werkplaats voor reparatie van motoren en visserijlieren t.b.v. de mosselvisserij in Bruinisse, is Padmos al meer dan 80 jaar een begrip in de scheepsbouwwereld, voor het bouwen en onderhouden van alle soorten: visserijschepen, werkschepen, rijksvaartuigen en binnenvaartschepen. Karel onderschrijft de goede samenwerking: “We zijn al bijna 30 jaar klant en natuurlijk zijn er in die jaren weleens problemen geweest. Belangrijk vind ik, hoe die zijn opgelost. Op een ontspannen manier wordt er altijd over oplossingen nagedacht. Ze zullen je niet claimen, maar denken mee, altijd in goed overleg. Ze leveren bij ons onder andere componenten voor de flyshootlier. Dankzij de ontwikkeling van deze lier is er een nieuw type visserij mogelijk. Ook bij het testen of proefdraaien verloopt de samenwerking met Poclain soepel. En is er iets nog niet optimaal, dan lopen ze er niet van weg, maar gaan ze door tot het gewenste resultaat bereikt is. En daar houden we van!”

RAIL PRODUCTS
Johan Verbiezen van Rail Products is een enthousiaste klant van Poclain. “Als Rail Products houden we ons bezig met de ontwikkeling en productie van technisch geavanceerde weg railvoertuigen die voorzien in onderhoud aan het spoor. Deze hoogwerkers zijn een primeur voor de industrie. De eisen en maatstaven voor de rijmotoren zijn erg streng. Poclain is veruit de beste in ontwerp en ontwikkeling, dat begint al bij het advies. Zij kunnen de kwaliteit waarborgen die wij nodig hebben en daarnaast is de service tevens van hoog niveau. De samenwerking verloopt gemoedelijk, zonder discussie worden afspraken nagekomen. Op deze manier werken we heel graag samen!”

TERBERG TECHNIEK
“Onze samenwerking is meer een partnership dan een leverancier-klant relatie te noemen.” Guido Schoeman, general manager bij Terberg Techniek aan het woord. De specialist in voertuig modificatie en – oplossingen werkt al 6 jaar samen met Poclain. “Al bijna 50 jaar zijn we actief in het ombouwen van voertuigen. De complexe aanpassingen aan de trucks vragen om kwaliteitsproducten met een hoge betrouwbaarheid. Dat is ook de reden dat we de samenwerking met Poclain aangegaan zijn. De hydraulische motoren van Poclain worden samen met onze componenten ingezet om van een niet aangedreven vooras, een aangedreven vooras te maken. Onze relatie is door de jaren heen gegroeid. Als er iets is, wordt het altijd opgelost. Dat is essentieel in onze branche waar betrouwbaarheid met hoofdletters geschreven wordt.”

 

POCLAIN HYDRAULICS BENELUX BV
Florijnstraat 9 Etten-Leur
Tel. 076 – 502 11 52
www.poclain-hydraulics.com