Horecaconcepten met eigen gezicht

Een stukje Parijs in Breda. De rigoureuze verbouwing van Café Noir heeft een stukje van de Franse metropool naar Brabant gebracht. Je vindt hier het Franse ‘Joie de vivre’ gecombineerd met Brabantse gastvrijheid in een schitterend interieur. Ben je er nog niet geweest sinds de heropening? Allez, on y va! De wijze waarop Van Asch Horeca Beheer de restyling van één van Bredaas bekendste cafés heeft aangepakt, is typerend. Eigenaar Patrick van Asch denkt in concepten en ziet er nauw op toe dat deze tot in detail uitgevoerd worden. En hoe! Niet alleen Café Noir is daar een goed voorbeeld van.

Mesdames et messieurs bienvenue au café Noir

‘Het café waar je goed kunt eten. Uitgebreide borrelplanken voor de vrijmibo en een smakelijke zakenlunch. Een kaart met, hoe kan het ook anders, Frans georiënteerde gerechten. De uitstekende Wifi maakt van Café Noir een uitstekende ontmoetingsplek of werklocatie.’

Alle bedrijven uit de portefeuille van Van Asch Horeca Beheer hebben een heel duidelijke identiteit en spreken een andere doelgroep aan. Je kunt de Suikerkist, Café Bruxelles, Café Peddels, Parc, The Burgerbar, Café Noir en Café de Vrachtwagen niet met elkaar vergelijken. Er is duidelijk nagedacht over de concepten en dat voel je als je binnenstapt. Het klopt.

Betrokken ondernemer

Als je dan toch een gemeenschappelijke deler zoekt; je kunt de café-restaurants-bars typeren als stadse horeca én ze bevinden zich allemaal in Breda. Toeval? “Dat is een bewuste keuze. Naast ondernemer ben ik ook vader van vijf kinderen, die wil ik zeker zien opgroeien en dat lukt niet als ik door het hele land aan het werk ben.” Alsof het afgesproken is, belt op dat moment één van zijn zoons om het cijfer van zijn laatst gemaakte toets door te geven. Die betrokkenheid typeert Patrick. Als je hem vraagt waar hij nu het meest trots op is antwoordt hij stellig: “De familiaire personeelsverhoudingen, ondanks de groei en de grootte van het bedrijf, voelt het nog klein. Er zijn inmiddels 140 man aan het werk binnen de totale organisatie en toch zijn de lijnen kort. Scholing en begeleiding van onze mensen staat voorop, er zijn veel mogelijkheden om door te groeien. En dat merken de gasten ook. Als je geholpen wordt door iemand met plezier in zijn werk, smaakt dat kopje koffie nét even anders. Kijk naar de personeelsleden bij Café Noir; ervaren en goed in hun vak. Deze volwassen uitstraling past bij onze klanten.”

Energie

Terwijl we in gesprek zijn, horen we de enthousiaste reacties van gasten om ons heen. Patrick lacht: “Ik geniet optimaal wanneer de ideeën die je hebt, positief ontvangen worden. Het is nog steeds heel bijzonder om te ervaren dat het café gebruikt wordt, zoals wij het bedacht hebben. Want natuurlijk kun je van alles ontwikkelen, maar het moet wel werken in de praktijk. Zo niet, dan passen we het aan. Ik ben een rasechte ontwikkelaar, ik krijg energie om plannen ofwel concepten te creëren. Vanuit de locatie en de doelgroep ga ik mij verdiepen, het zit wat mij betreft met name in een stuk inlevingsvermogen. Van huis uit kom ik uit een bouwfamilie, dus het bouwen zit in de genen. De horeca spreekt mij aan vanwege de dynamiek en snelheid.”

Grootse plannen met Texas Hoeve

Niet gek dus, dat de volgende plannen letterlijk al op tafel liggen. Patrick neemt ons enthousiast mee in de komende nieuwbouw en verbouwing van de Texashoeve in de Haagse Beemden. Een locatie die straks met 500m² zijn gelijke niet kent in de directe omgeving. Een schitterende bouwtekening maakt ons nu al reuze nieuwsgierig. Lekker eten, vergaderen, borrelen, barbecuen in de tuin of een groot feest? Vanaf het voorjaar van 2018 kan het hier allemaal! Gelegen aan de rand van de Asterd Plas is dit een sublieme plek. En een heel ander concept binnen Van Asch Horeca Beheer.

Nieuwe liefde

“Waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Er ligt altijd een conceptueel idee wanneer ik begin op een nieuwe locatie. En ik kan getriggerd worden door iets heel kleins, zoals bijvoorbeeld een lamp. Ik bewaak de kernwaarden die bij het concept horen heel streng. In mijn ogen heeft het alleen kans van slagen als ik hieraan vasthoud. Horecatrends en ideeën, doe ik op door veel te reizen naar in Europese steden als Parijs, Londen en Barcelona. Ik geniet van vakanties en daar ontstaan ook vaak nieuwe plannen. Wanneer mijn batterij weer opgeladen is, heb ik weer ruimte voor een nieuwe liefde. Ik verwacht ook niet dat de Texas Hoeve mijn laatste liefde is. We zullen het zien wat er na mijn volgende vakantie op mijn pad komt.” sluit Patrick lachend af.

Van Asch Horeca Beheer

Havermarkt 2

Breda
Tel. 076 – 522 88 40

info@vanaschhorecabeheer.nl

www.vanaschhorecabeheer.nl