Floathouse

Ultiem ontspannen tijdens floatsessie

 

Na een uurtje floaten stap je als herboren naar buiten. Het is dé manier om echt te ontstressen en zelfs om inspiratie op te doen! Midden in het centrum van Breda kun je even loskomen van alle prikkels van alledag. Een floatsessie is goed om te relaxen, ook sporters hebben er veel baat bij, het versnelt hun spierherstel. Heb je last van chronische pijn? Reuma en fibromyalgie patiënten ervaren verlichting na het floaten. Kortom floaten is een cadeautje voor jezelf!

Iedere dag floaten!

Aan de Boschstraat is sinds mei van dit jaar Floathouse geopend. Een nieuw fenomeen in Breda, het floaten is al jaren een wereldwijd beproefd concept. Wetenschappelijk onderzoek heeft de heilzame en helende werking van de drijfsessies bewezen. Eenmaal gewend, wil je niet meer zonder. En dat hoeft nu ook niet! Je kunt hier dagelijks terecht tussen 10.00u en 22.00u.

‘Floaten biedt verlichting, ontspanning en heeft herstellend vermogen.’

 

Wat gebeurt er nu met je tijdens een floatsessie?

De hoge concentratie Epsomzout in het water zorgt ervoor dat je drijft. Een unieke ervaring, waar je in het begin even aan moet wennen. Maar al snel kom je in een ontspannen staat, waardoor je de bijzondere resultaten voor je lichaam en geest bereikt. Want een uur floaten staat gelijk aan 4 tot 6 uur slaap. Het stimuleert de aanmaak van het gelukshormoon endorfine en de helende effecten werken ook na het floaten door. Denk hierbij aan een betere nachtrust en verlichting van chronische pijn.

Drijvend relaxen

Als je voor de eerste keer bij Floathouse binnenkomt, krijg je een uitgebreide uitleg en rondleiding. Alles wat je nodig hebt, is hier aanwezig. Je neemt een douche voordat je in de cabine, een soort luxe badkuip, plaatsneemt. In de ruime douche staan luxe producten voor je klaar. Wanneer je in de floatcabine ligt, sluit je de deksel om alle prikkels van de buitenwereld af te sluiten. Het ultieme resultaat bereik je wanneer je ook de muziek en het licht uitdoet. Het ontbreken van externe prikkels zorgt voor totale ontspanning van lichaam en geest.

Verwennerij

Aan het einde van de floatsessie kun je natuurlijk weer gebruik maken van de heerlijke douche en jezelf opfrissen. Ook hier is aan alles gedacht, zoals een föhn en verzorgingsproducten. Deze details maken een bezoek aan Floathouse echte verwennerij voor jezelf. Er staat een karaf water voor je klaar in de stress-less lounge. Nog even nagenieten voordat je de drukte weer instapt.

‘Na iedere sessie wordt de floatcabine gespoeld en gevuld met water en nauwkeurig afgemeten Epsomzout van hoge kwaliteit. Dit uniek samengestelde mineraalzout bevat sulfaat en magnesium en staat bekend om haar algemeen helende werking.’

Balans tussen lichaam en geest

Een wondermiddel, lijkt! Meer dan welkom in deze tijd waarin we overspoeld worden met off- en online prikkels. Eigenaar Jasper Schoonderwoerd lacht, “Ja, wonderbaarlijk, dat is ook mijn ervaring na de eerste paar keer floaten.  Dat gaf mij de drive om hier in Breda het eerste Floathouse te openen. De effecten zijn zo bijzonder, daar kunnen veel mensen baat bij hebben. De balans vinden tussen lichaam en geest is voor iedereen belangrijk en het lijkt steeds moeilijker te worden in ons huidige bestaan.”

Hersenen gefopt

Het water in de floatcabine is gelijk aan je lichaamstemperatuur, je neemt hierdoor niet meer waar welke delen van je lichaam door het water bedekt worden. Zo ontstaat het gevoel dat je zweeft, ofwel ‘float. Je ‘fopt’ als het ware je hersenen. Door de rust, de gelijkmatige warmte en het gevoelsmatig ontbreken van de zwaartekracht kan je lichaam in korte tijd fysiek en mentaal herstellen.

Creativiteit

Naast de ontspannende, herstellende en verlichtende werking van het floaten heeft onderzoek uitgewezen dat het de creativiteit en het beeldend denken bevordert. Een floatsessie levert extra inspiratie op. Stap met een vraagstuk de floatcabine in en de kans is groot dat je er met de oplossing uitkomt. Jasper licht toe: “Het klinkt vreemd, maar na een aantal keer floaten merk je echt een verschil. Je hersenactiviteit bereikt de thetafase die je normaliter alleen tijdens het slapen bereikt. Drukbezette ondernemers of studenten hebben veel baat bij het floaten.

‘Er is veel onderzoek gedaan naar de positieve effecten van floaten. Ook voor zwangere vrouwen zijn de gunstige resultaten bewezen.’

Ervaren

Gun jezelf de ontspanning en boek een floatsessie! Reserveer via info@floathouse.nl. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt en ook met het openbaar vervoer is Floathouse makkelijk te bereiken.

 

 

Floathouse

Boschstraat 18-20

Breda

Tel. 076 – 303 00 44

info@floathouse.nl

www.floathouse.nl