Relaxen in de tuinsalon in Ulvenhout!

Naar de kapper gaan is bij Mickel Schraven Hairdesigners een relaxmoment. De geweldige salon, die wat ons betreft echt de titel de mooiste salon van Nederland mag dragen, ademt rust uit. De oppervlakte van de zaak is na de verbouwing verdubbeld en toch blijft het intiem. Het meest opvallende is de hoeveelheid licht dankzij de drie glazen wanden, je zit midden in de tuin. Zo veel daglicht is natuurlijk de droom van iedere kapper voor het optimaal kunnen kleuren van je haar. Alle seizoenen beleef je hier intens. Ondernemer Mickel Schraven realiseerde dwars tegen de crisis in zijn droomsalon en dat is niet voor niets een groot succes.

Topkappers

De dagen worden korter maar bij Mickel Schraven maakt dat niet uit, de open haard in de tuin brandt sfeervol. Het is niet vreemd dat klanten zelfs 60 km willen rijden voor dit verwenmoment. Je parkeert (gratis) voor de deur en het genieten kan beginnen! Maar ze komen niet alleen voor het schitterende interieur. Van deze kappers kun je een zorgvuldig gekleurde, gekapte en gestylde nieuwe look verwachten. Tijdens het wassen is het genieten op de comfortabele massagestoelen. Een kopje koffie of liever een wijntje? Je bent verzekerd van volledige aandacht voor jou en je haar. Het hele team bestaat uit toptalenten, opgeleide kleurdeskundigen en de beste dames- en herenkappers. En dat zeggen we niet zomaar: de prestigieuze Coiffure Award werd 9 keer(!) gewonnen, waarvan 2 keer voor het beste team van Nederland, een prestatie om trots op te zijn!

Zonder sterallures

Zelfs met deze goedgevulde prijzenkast is Mickel Schraven samen met zijn enthousiaste team gewoon iedere dag aan het werk in de salon, zonder sterallures. Mickel lacht: ”Ik ben blij dat ik mijn passie hier kan uitoefenen, want ik heb echt een kappershart. En dan in deze zaak, mijn droom is uitgekomen. Ik krijg nog steeds een boost als ik de positieve reacties van onze klanten hoor. We zijn gespecialiseerd in kleuringen, wat is er nu mooier voor een topcolorist om in deze tuinsalon een perfecte diagnose te kunnen stellen? Wij genieten tijdens het werk en de klanten krijgen een bijzondere totaalbeleving. Dat komt mede door het aangename klimaat. We hebben een ideaal klimaatbeheersingssysteem, het is hier altijd behaaglijk; in de zomer airconditioning aangevuld met een perfect afzuigsysteem. Werken is hier een feestje. Natuurlijk blijven we altijd in beweging en op zoek naar inspiratie in Londen en Parijs. Er wordt op het hoogste niveau getraind en we volgen doorlopend opleidingen met het team. Er is ruimte om te groeien en dat doen we ook! We zijn nu ook weer op zoek naar extra uitbreiding. We zoeken zowel een dames- als herenkapper, toppers die passen bij onze professionals. Het is echt een super team, waarvan sommige hier al 25 jaar werken. Heel bijzonder en daar zijn we erg trots op.”

Gentlemen’s corner

De heren worden geknipt, geschoren en gestyled in een aparte ruimte van de salon. Als je het niet weet, zou je er zo aan voorbijlopen. De gentlemen’s corner heeft robuuste stoelen, die in een authentieke barbiershop niet zouden misstaan. Een leuke knipoog aan de wand met de welbekende afbeelding van ‘Lunch Atop a Skyskraper’ waarbij de balk doorloopt in de salon. Je ziet niet alleen ruige mannen in deze kast, maar ook de stoere en exclusieve verzorgingslijn Depot voor de hedendaagse man. Alleen voor de verpakking en de mooie flesjes, zou je het al aanschaffen. Maar natuurlijk zijn ook de producten van hoge kwaliteit. De mannelijke klanten ervaren het als zeer prettig om hier geknipt te worden. En ook de dames vinden de verschillende ruimtes aangenaam; want als je in de verf zit, krijg je toch altijd een futuristische look met alle folies in je haar. Aan alles is gedacht!

It’s in the detail

Er zijn meer mooie details in het interieur, zoals de iconische kop van Schwarzkopf als handgemaakt houten planchet. Niet geheel toevallig, want er wordt hier al jaren met veel plezier gewerkt met Schwarzkopf. Voor Mickel een voor de hand liggende keuze. “Het merk is toonaangevend en altijd in ontwikkeling, net als Kérastase. We hebben aan de voorzijde een ‘shop in shop’ waar je de complete lijn van Kérastase en Schwarzkopf kunt verkrijgen, inclusief een goed advies. Dus loop gerust even binnen!”

Gelakt terwijl u wacht

Je kunt je kappersbezoek combineren met een manicure. Binnen het team werken opgeleide KOH-nagelstylisten die ervoor zorgen dat je van hoofd tot hand weer verzorgd de deur uit gaat.

Spiegeltje, spiegeltje

De unieke salon in Ulvenhout is ook landelijk niet onopgemerkt gebleven. Een landelijke vakjury heeft Mickel Schraven Hairdesigners uitgeroepen tot één van de mooiste 10 zaken van Nederland. Maak een afspraak en oordeel zelf, want wat ons betreft staan ze op nummer 1!

Mickel Schraven Hairdesigners
Annevillelaan 48
Ulvenhout

Tel. dames  076 – 561 2740
Tel. heren   076 – 560 2323

www.schravenhairdesigners.nl