Blik op de toekomst

Al meer dan 100 jaar is Rassers Advocaten toonaangevend en een begrip in Breda en wijde omgeving. Het kantoor heeft ruim 30 specialisten in huis. Die eeuw juridische ervaring wil absoluut niet zeggen dat het een stoffige of oubollige organisatie is! Integendeel, het karakteristieke pand aan de Sophiastraat huisvest een moderne organisatie, waar de advocaten ieder vanuit hun eigen expertise hun cliënten bijstaan. We spreken voor dit artikel met advocaat Hans Smeekens, één van de partners en voorzitter van het Dagelijks Bestuur en de advocaten Fred Froger en Elke Wouters. Uit deze kennismaking blijkt de diversiteit en de dynamiek, die binnen het kantoor heerst. De mix van juridische disciplines, deskundigheid, ervaring en personen maakt Rassers uniek in zijn soort.

 

Hans Smeekens, 47 jaar, sinds 1998 werkzaam bij Rassers Advocaten, partner en voorzitter van het Dagelijks Bestuur. Hans is gespecialiseerd in het privaatrechtelijke bouwrecht en projectontwikkeling.

“Ik maak met veel plezier deel uit van het Dagelijks Bestuur van ons kantoor. Een functie waarin me gevraagd wordt na te denken over de toekomst en koers van onze organisatie, naast de dagelijkse bedrijfsvoering en mijn eigen praktijk. Het bestuur zorgt ervoor dat alle specialisten zich kunnen focussen op hun praktijk. Rassers kenmerkt zich doordat de partners relatief jong zijn en we een goede mix aan juridische disciplines in huis hebben. We zijn gespecialiseerd in de volgende rechtsgebieden: Ondernemingsrecht, Bouw- en vastgoedrecht, Arbeidsrecht, Overheid- en bestuursrecht, Huurrecht, Civiele Cassatie, Onderwijsrecht, Mediation, IT & Privacy en Pensioenrecht. Onze advocaten zijn praktisch ingesteld en goed opgeleid, met een duidelijke ‘hands on’-mentaliteit staan we als sparring partner onze relaties terzijde. Ook als het op procederen aankomt, zijn we ervaren. Regelmatig procederen betekent dat we feeling houden met de wijze waarop rechters naar een zaak kijken. Dat geeft ons ook in advisering een voorsprong. De advocatuur is de laatste jaren nogal veranderd, met name de verhouding tot onze cliënten. We zijn beter bereikbaar en door het directe e-mailcontact met onze cliënten zijn we veel toegankelijker. Een goede ontwikkeling als je het mij vraagt. Dezelfde digitalisering zorgt ervoor dat informatiestromen exponentieel gegroeid zijn. Naar mijn idee zal dit de rechtsgang doen veranderen. Het analyseren en doorzoeken van data wordt essentieel. Als kantoor zijn we alert op deze ontwikkelingen en lopen we voorop bij het investeren in digitalisering van onze dossiers en slimme softwaresystemen. Het is zeker een uitdaging om daar nauw bij betrokken te zijn.”

Fred Froger, 44 jaar sinds 2011 werkzaam bij Rassers Advocaten, gespecialiseerd in ondernemings- en faillissementsrecht en huurrecht. Fred wordt met regelmaat aangesteld als curator bij faillissementen.

“Voor mijn entree bij Rassers Advocaten, heb ik 10 jaar in het bedrijfsleven gewerkt. Vandaag de dag werkt dit nog steeds in mijn voordeel. Ik heb snel door waar het probleem ligt en vaak is dat niet eens de gestelde vraag. Op praktische wijze kan ik adviseren en meedenken. Naar mijn idee wordt die adviserende rol van ons als advocaat de komende jaren steeds groter. Je kunt van mij een advies verwachten waar je als ondernemer wat mee kunt, ‘to the point’ en helder. Als Bredanaar vind ik het prettig om in dezelfde stad te werken als waar ik woon, ik ken de bedrijven en daardoor kun je vaak snel schakelen. Alle advocaten binnen Rassers hebben een hoge mate van betrokkenheid en ook al zijn we een groot kantoor, de menselijke maat staat voorop. Natuurlijk is dat voor ons prettig werken, maar nog belangrijker; onze cliënten ervaren dat evenzo.”

Elke Wouters, 27 jaar sinds begin 2017 werkzaam bij Rassers Advocaten en gespecialiseerd in bestuursrecht.

“De keuze om bij Rassers Advocaten te gaan werken, is onder andere gebaseerd op de veelzijdigheid van het kantoor. De brede expertise in de diverse rechtsgebieden zorgt ervoor dat je samen een zaak in een breder perspectief kunt zetten en dit heeft veel voordeel voor je cliënt. Mijn collega advocaten staan gelukkig ook altijd open om samen te werken! We delen ervaringen en ideeën zijn altijd welkom. Daarnaast is het een heel vriendelijk kantoor met een bijna huiselijke sfeer, vanaf dag één voel ik mij hier welkom. Het mooie is dat ik deze reactie ook terugkrijg van mijn cliënten. Een goed begin van een samenwerking, die vaak resulteert in langdurige zakelijke relaties. Onze aanpak en het resultaat bij het oplossen van geschillen, of soms zelfs het voorkomen ervan, zorgen ervoor dat ze graag terugkomen. Ik verwacht dat de advocatuur in de toekomst nog wat informeler zal worden. Communicatie blijft belangrijk, openheid en duidelijkheid staan centraal bij Rassers en dat geldt niet alleen voor het bestuurs- en omgevingsrecht maar voor alle rechtsgebieden.”

Rassers NV
Sophiastraat 22-28
Breda
Tel. 076 – 513 61 36
info@rassers.nl

www.rassers.nl