RUIMTE VOOR GROEI EN CONSTANTE VERBETERING

Zeg je Mercedes-Benz, zeg je luxe, klasse, betrouwbaarheid en comfort. Ga je voor het beste, dan kies je een Mercedes-Benz. Dat weten niet alleen de Formule 1 liefhebbers. Het merk heeft de afgelopen jaren veel nieuwe modellen gepresenteerd waarbij ook veel jonge, zakelijke rijders zich thuis voelen. Voor 2017 staan er weer de nodige introducties op stapel. Innoveren en de markt blijven verrassen, dat kenmerkt een sterke speler. Trots loopt Sales Manager Marcel Nederveen met ons langs de showroom in Breda. Het exterieur is opgefrist door het plaatsen van nieuwe borden, kleuren en vlaggen. “Eigenlijk verandert er hier altijd wel iets.” zegt hij lachend. “De aanpassingen geven het bijzondere pand nog meer cachet. Maar wat we nog veel belangrijker vinden, is de klanttevredenheid, die mag alleen maar beter worden. En gelukkig is dat ook het geval.”

‘Een verbeterde versie van jezelf worden, kun je alleen als je in jezelf gelooft. En dat doen we hier zeker bij Rüttchen!’

Groei
Het afgelopen jaar hebben er meer veranderingen plaatsgevonden. De Louwman Dealer Group heeft Rüttchen Autowereld overgenomen. Het familiebedrijf opgericht door de heer en mevrouw Rüttchen in 1948, is met de zeven vestigingen in Breda (2), Tilburg, Den Bosch, Veghel, Gorinchem en Tiel één van de grootste dealerbedrijven in Nederland. Door de overname in 2016 is de continuïteit voor de toekomst gewaarborgd. Alle activiteiten van Rüttchen blijven op dezelfde vestigingen onder dezelfde naam voortbestaan. “De Louwman Dealer Group is eveneens een familiebedrijf met dezelfde normen en waarden en dat merk je. We gaan met volle kracht vooruit. Natuurlijk was er hier en daar even onzekerheid, maar nu is er alleen maar een positieve blik naar de toekomst. Ook onze klanten merken het verschil, ze worden snel en vakkundig geholpen. Er is ruimte om te groeien en daar profiteert iedereen van mee. Samen met de innovaties van Mercedes-Benz en smart wordt dit een enerverend jaar!”

‘De enige constante is verandering.’

Meer Rüttchen
Ook op zondag is de showroom aan de Ettensebaan nu geopend. Voorheen was dit alleen op speciale dagen, zoals bijvoorbeeld tijdens het Issue Event. Nu kun je iedere zondag van 12.00 tot 17.00 uur terecht voor een proefrit of informatie. Maar ook om even bij te praten onder het genot van een kop koffie of een wijntje en dat gebeurt regelmatig. Terwijl we met Marcel door de showroom lopen, wordt dit direct bevestigd door een vaste relatie, die even binnenwipt en vertelt over zijn zojuist gemaakte reis. “We zijn meer dan alleen een autodealer. We zijn actief betrokken bij lokale evenementen en de toonaangevende netwerken. Voor onze vaste klanten organiseren we regelmatig inspirerende bijeenkomsten. Ook op social media kom je ons tegen en houden we je op de hoogte van alles wat er bij ons speelt. Als Mercedes-Benz rijder ben je vast bekend met ‘Mercedes me’. Via dit platform kun je diverse zaken op afstand regelen. Via de app zet je bijvoorbeeld de verwarming al aan op een koude ochtend. Als je wil, zie je altijd waar je auto zich bevindt. Maar ook voor het beheer en verbruik van je auto gebruik je de app, voor het onderhoud krijg je een melding en indien gewenst wordt er direct een afspraak ingepland. Gemak dient de mens. De digitale mogelijkheden bieden zoveel extra service en daar profiteer je als Mercedes-Benz rijder optimaal van. Erg leuk om te zien hoe positief onze klanten dit ervaren!”

Slim
De smart staat in de schijnwerpers dit jaar. Het jonge en hippe merk is een sterke speler in zijn segment. De stadsauto’s groeien hard zeker met de nieuwe electric drive. De fortwo, fortwo cabrio en voor het eerst ook de forfour zijn vanaf 2017 leverbaar met elektrische aandrijving. Daarmee maakt smart haar volledige modellengamma elektrisch. Als je slim bent, ga je eens langs voor proefrit. Ik zou het wel weten, altijd makkelijk parkeren en met de cabrio een heerlijk vrij gevoel!

Innoveren
Zoals we mogen verwachten breidt ook Mercedes-Benz uit, van 35 naar 40 modellen. Helemaal nieuw in het assortiment is de pick-up. Deze Allroad komt eind dit jaar op de markt in een stoere en een stijlvolle versie. Welke modellen we dit jaar verder in de showroom en op de weg kunnen zien? De E-klasse wordt uitgebreid met een coupé, cabriolet en een estate allroad. Ook bij AMG, het sportieve paradepaardje blijft innovatie voorop staan. Aan de Ettensebaan is een speciale AMG corner ingericht, ‘the place to be’ voor de liefhebbers! De luxe Maybach completeert het diverse aanbod van Mercedes-Benz. De weg naar een auto die bij je past, begint in de showroom van Rüttchen, een betere routebeschrijving is er niet.

Look & Feel
Na het exterieur komt ook het interieur aan de beurt. Naar verwachting begin 2018 zal de showroom een andere look & feel krijgen. We houden je natuurlijk op de hoogte. “De ambitie om bij de top drie van Nederland te horen houdt ons scherp en daarvoor zullen we altijd aanpassingen blijven maken. Alleen dan kunnen we onze klanten tevreden houden. En dan heb ik het over alle diensten die we aanbieden, van verkoop tot aftersales, van schadeherstel tot financiering, van lease tot verzekering. Dus: ja! We blijven veranderen, continu.”

Ruttchen Automotive BV
Vestiging Personenwagens Breda
Ettensebaan 34, Breda
Tel. 076 – 564 24 00
www.ruttchen.nl