Breda op z’n best

De Parel van het Zuiden staat bekend als Bourgondisch en gastvrij. Breda heeft veel fotogenieke plekjes en daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt in deze reportage. Genieten op iconische plaatsen en natuurlijk in één van de vele gezellige cafés die de stad rijk is. Op de koffie bij Oma is altijd een voltreffer. Een heerlijk stuk taart erbij en je wil eigenlijk niet meer weg. De schitterende herfstcollectie van Sans-Trop-Pay lijkt gemaakt voor de mooie stadsgezichten. Dankzij de visagie & styling van Edith Naaijkens van PUUR Huidinstituut is iedere foto een plaatje op zich.

Effe naar Oma?

Bij Oma langsgaan was nog nooit zo gezellig! In de Ridderstraat kun je gezellig aanschuiven voor een vers stuk appeltaart of een heerlijk broodje. Maar Oma heeft ook biefstuk, een pasteitje en rijstepap op de kaart staan. Natuurlijk allemaal bereid volgens Oma’s recept! Patrick Jansen zorgt samen met zijn gastvrije team voor een ouderwets hartelijk ontvangst. Een Stella Artois van de tap?  En in de herfst natuurlijk een heerlijk Bokbiertje. De mooie herfstdagen zit je nog heerlijk op het terras en trekt de hele binnenstad aan je voorbij. Rustig aan een tafeltje of gezellig aan de bar? Bij Oma zit je altijd goed!

Oranjestad

Door de historische band met het huis Nassau (tot 1795 waren de burgers van Breda onderdanen van de heer van Breda, die vanaf 1403 tevens graaf van Nassau en, vanaf 1538, de prins van Oranje-Nassau was) is Breda een Oranjestad, waaraan het mogelijk mede één van haar bijnamen, Haagje van het Zuiden, dankt. Breda heeft een belangrijke historische stadskern, die zich over de eeuwen heeft gevormd rond het kasteel van Breda, de zetel van de heren van Breda.

Bij de Begijntjes

Het Bredase Begijnhof is een door muren omringd complex bestaande uit huisjes en een kleine kerk in het centrum van Breda. De 29 huisjes verdeeld over twee hofjes zijn gegroepeerd rondom een kruidentuin. Het middeleeuwse begijnhof bevond zich naast het huidige Kasteelplein bij het Kasteel van Breda de huidige Koninklijke Militaire Academie (KMA). De fundamenten hiervan werden in de jaren 90 van de 20e eeuw blootgelegd en onderzocht. Het Middeleeuwse begijnhof was omgracht, had een kerk met ommuurd kerkhof, een hoofdgebouw, drie woonhuizen, een ziekenhuis (in 1334) en een open terrein. De laatste begijn van Breda, Cornelia Frijters, overleed in 1990. In 2017 viert het Begijnhof Breda met tal van activiteiten haar 750-jarig bestaan.

Sans-Trop-Pay in Breda!

Als je binnenstapt in de winkel aan de Ginnekenweg ervaar je de sferen uit St. Tropez. Azuurblauwe muren, withouten vloeren en veel schelpen, je ruikt zelfs een snufje Mediterrané. Je wordt altijd warm en hartelijk welkom geheten door Monique Baardemans en haar team. Wat direct opvalt, is de uitgebreide collectie originele kleding, veel kleur en mooie kwaliteit. Hier vind je unieke dameskleding zonder te veel te betalen, een adres om te onthouden dus!

Monique: “Er wordt nog wel gedacht dat we tweedehandskleding verkopen, maar sinds een aantal jaren doen we dat niet meer. In 2003 is Sans-Trop-Pay daarmee begonnen. Nu verkopen we alleen nieuwe dameskleding, aangevuld met accessoires als schoenen, hoeden, shawls, tassen, handschoenen en sieraden en ook leuke hebbedingen. Kortom een complete look, maar vaak net even anders door de mooie details of het leuke accent.”

De stijl van de kleding die je hier vindt, geeft een knipoog naar vroeger maar met de pasvormen, kwaliteit en materialen van nu. We verkopen vooral veel jurken. A-lijn, wijdvallend of juist strak, voor kleine types, of juist groot; er is echt voor ieder wat wils. De collectie is steeds zo afgestemd dat de merken onderling heel goed te combineren zijn in kleuren en modellen. Er hangen elke week nieuwe items, dus de collectie wisselt snel. Ons enthousiaste team heeft veel ervaring en geven eerlijk advies. Veel dames zijn kritisch naar hun eigen figuur, het is onze kracht om iemands sterke kanten naar voren te halen. Dan doen we met veel plezier!”

Boost je huid

Juist in deze maanden heeft je huid extra aandacht nodig. Het is mogelijk om de grove poriestructuur, vervelende droogtelijntjes, doffe uitstraling, acne littekens, rimpels of huid met onzuiverheden aan te pakken. Edith Naaijkens van PUUR huidinstituut zorgt voor een jonger uitziende, frisse en stralende huid. Hoe? Door te boosten! Je kunt hier je terecht voor MicroNeedling, Bindweefselmassage, Collageen lichttherapie en MESO Therapie. “Deze kuren zorgen voor een intensieve aanpak van je huid. Bij elke kuur starten we met een uitgebreid intake-advies gesprek om de mogelijkheden voor je huid door te nemen, contra-indicaties te benoemen en beoogde resultaten te bespreken. Daarbij gaan we uit van jouw huidtype, we bieden ook een Customized Kuur aan, deze is op maat gemaakt voor jouw huid.”

Beauty Business Program

Een origineel cadeau of relatiegeschenk? Wat denk je van een Me-Time moment. Of een Stress Release Massage Treat, een geweldig idee voor hem en voor haar.  Vitaal en representatieve medewerkers zijn heel belangrijk in deze tijd. Een ontspannen team zorgt voor een productieve werksfeer en creativiteit ontwikkelt beter in ontspannen sfeer. PUUR Huidinstituut werkt daar graag aan mee.

Sans-Trop-Pay
Ginnekenweg 70
4818 JH Breda
Tel. 076 – 531 00 80
monique@baardemans.nl

www.sanstroppay.nl

 

Café Oma

Ridderstraat 21
Breda

Tel. 06 – 27 57 94 42

www.omabreda.nl

 

 

PUUR Huidinstituut

Beeksestraat 30
Prinsenbeek
Tel. 076 – 888 38 07
info@puur-huidinstituut.nl

www.puur-huidinstituut.nl