Uitbreiding met indrukwekkende Hooimijt

Te midden van de prachtige gebouwen op Landgoed Ulvenhart is de Hooimijt verrezen. Een uitbreiding waar eigenaar Bart Welten meer dan trots op is. Terecht! Wat een parel van een nieuw gebouw staat er op het landgoed. Een bijzondere aanvulling naast alle andere karakteristieke panden. De mooie rieten kap wordt gedragen door robuuste eiken palen uit Frankrijk. Boven de entree verwijzen de strobalen naar het oorspronkelijk karakter van de hooimijt. Er huizen hier op het karakteristieke landgoed geen goudgele balen stro in het pand, het fonkelnieuwe gebouw is een uitbreiding en aanvulling op de bestaande accommodaties. Je kunt hier vergaderen, logeren, hei sessies houden, brainstormen, of het gezellige pand gebruiken als uitvalsbasis voor een landelijk weekend met vrienden of familie. Natuurlijk zijn de extra slaapkamers in de hooimijt van harte welkom bij bruiloftsgasten die na hun feest willen overnachten. Naast de bestaande overnachtingsmogelijkheden komt het totaal aantal slaapkamers nu op 18 stuks! Met ruimte voor meerdere personen per kamer.

Nieuwbouw met karakter

Met oog voor detail en gedegen materialen is de Hooimijt gebouwd. Het landelijk ogende uiterlijk verraadt niet direct dat je binnenin een eigentijdse accommodatie treft, voorzien van alle gemakken van nu. De entree met uitzicht over de landerijen is even schitterend. Strak, met een knipoog naar het verleden is de gevel afgewerkt met schitterende materialen. De deur leidt naar het terras aan de achterzijde, of is het eigenlijk de voorzijde? Qua schoonheid doen de beide ingangen niet voor elkaar onder! Verblijven in de Hooimijt kan in één van de 8 slaapkamers met eigen badkamer. Op de bovenverdieping bevindt zich een vergaderruimte met eigen pantry en beneden is er een grote keuken, ideaal als je hier met een groep verblijft. Naast het schitterende dak, wat zichtbaar blijft door het glazen plafond, is ook de kelder de moeite waard. Gasten komen niet snel beneden, maar voor Ulvenhart is het wel zo belangrijk. In de kelder is de nieuwe professionele keuken voor het hele landgoed ingericht, inclusief spoelkeuken, opslagruimte en lift. Dit geeft het team van Ulvenhart de broodnodige ruimte om voorbereidingen te treffen voor de lunches, diners, babyborrels, teambuildingsactiviteiten, bruiloften en (zakelijke) evenementen die hier plaatsvinden.

Verbinding

Net als alle gebouwen die onderdeel uitmaken van Landgoed Ulvenhart past de Hooimijt perfect in de omgeving. Met respect voor de natuur is er op duurzame wijze gebruik gemaakt van oude materialen en technieken. De materiaalkeuze zorgt ervoor dat het pand naadloos aansluit op de omgeving. De paarden in het weiland ernaast hebben de bouw met interesse gevolgd, ook zij maken deel uit van het team van Ulvenhart. Want er staan op het landgoed niet alleen locaties die je kunt huren. De paarden zijn een belangrijk onderdeel van één van de coachingstrajecten die Bart geeft. Zij spiegelen ons mensen en maken snel zichtbaar waar je staat en hoe de verbindingen liggen. Zoals alles met elkaar in verbinding staat.

Klinkt als

De weg die Bart aflegde is een bijzondere, van kleine jongen, die dromerig over het landgoed liep, met de wens daar te willen wonen tot eigenaar van het huidige landgoed. Van hovenier naar conservatorium student tot landheer. Die roots verdwijnen niet en vanzelfsprekend wordt er op het landgoed van de bakkerszoon iedere dag vers brood gebakken, net zoals er met eerlijke biologische producten uit de regio gekookt wordt. De voor sommigen misschien wat vreemde uitstap naar het conservatorium helpt Bart bij iedere training die hij geeft. De studie leerde hem om te luisteren en de juiste toon te treffen. De trainingen die hij geeft, zorgen ervoor dat je elkaar weer hoort binnen de organisatie of het team. Je stem is een belangrijk instrument en je kunt jezelf op diverse manieren laten horen. En soms is het juist goed om de stilte op te zoeken. Vaak behoort ook mediatie tot de training. Naar wens vullen we de sessie in. Ons doel daarbij is dat je hier rijker (met meer inspiratie) weggaat, dan hoe je gekomen bent.”

Vieren

“Normaliter zorgen wij ervoor dat alle feestjes voor onze gasten tot in detail verzorgd worden en nu geven we zelf een feestje! We hebben wat te vieren want komende lente runnen wij Landgoed Ulvenhart 12,5 jaar. De tijd is voorbij gevlogen. Dat laten we niet zomaar voorbijgaan, we vieren dit samen met genodigden en natuurlijk met het hele team; het kloppend hart van Ulvenhart. Een mooie gelegenheid om de Hooimijt officieel te openen!”

Landgoed Ulvenhart

Heistraat 16
Ulvenhout
Tel. 076 – 561 60 89
info@ulvenhart.nl 

www.ulvenhart.nl