TREFT DE JUISTE TOON

Wie een standaard accommodatie verwacht bij Ulvenhart wordt aangenaam verrast. Wanneer je het landgoed op komt rijden, ervaar je direct de rust. Alhoewel we diverse namen op de bordjes bij de gebouwen zien staan en er dus voldoende activiteit is, hangt er een serene sfeer. Dat je hier op de binnenplaats of in één van de schitterend gerestaureerde gebouwen goed een swingend feest kunt organiseren of een uitgebreid diner kunt nuttigen, is makkelijk voor te stellen. De vleugel vertelt zijn eigen verhaal over de DinerConcerten die hier regelmatig plaatsvinden. Het landgoed is een ontmoetingsplek waar verbindingen plaatsvinden. Of dit nu voor een zakelijke of feestelijke gebeurtenis is, een diepgaande trainingssessie of een afscheid, op passende wijze zorgt het team van Ulvenhart voor de juiste toonzetting.

‘Je zult hier rijker vertrekken dan hoe je gekomen bent.’

Een rondje over het landgoed geeft goed weer met hoeveel liefde de oude panden zijn gerestaureerd. Waar mogelijk met behoud van oude materialen en details. Ulvenhart is van alle eigentijdse gemakken voorzien, met behoud van de authentieke uitstraling van de hoeve, schuren en bijgebouwen. Of je nu presentatiemateriaal nodig hebt of een sterrendiner wenst, het wordt hier dagelijks geregeld door een hecht team van 17 man, aangevuld met extra krachten tijdens grote partijen. We ontmoeten Bart Welten, drijvende kracht achter Ulvenhart.

‘Krachtige verbindingen door sereniteit van natuurschoon’

Droom
Het verhaal van Ulvenhart vertelt als een mooie roman, waar alles op zijn plaats valt. Met een grote voorliefde voor de natuur start Bart zijn loopbaan als hovenier. Wanneer hij na 21 jaar zijn succesvolle bedrijf verkoopt, besluit hij zijn hart te volgen. Hij gaat Oude Muziek studeren aan het conservatorium. Wanneer na een aantal jaar de mogelijkheid zich voordoet om Landgoed Ulvenhart te starten, zet Bart samen met zijn vrouw Anne Pauline alles op alles om dit te realiseren. Hij ziet de grote potentie van de locatie en breidt stap voor stap uit. Het kloppende hart omvat inmiddels een boerenhoeve, Vlaamse schuur, buitenverblijf, bakhuis en B&B met 10 kamers. En eind 2017 staat de bouw van de Hooimijt op de planning, waar ruimte voor opslag, voorraad en de nodige extra kamers gerealiseerd zullen worden.

Natuurlijke groei
“Het is een droom die werkelijkheid is geworden. Natuurlijk geloofde ik in het plan. En ik ben iedere dag dankbaar dat ik hier mag en kan werken met een geweldig team. We groeien samen verder, wanneer iedereen op zijn plek zit, lijkt het als vanzelf te gaan. Ik vergelijk het ook wel met de natuur. Die boom vraagt niet of het wel de bedoeling is dat hij groeit, hij gaat gewoon verder en wordt groter. Waar ruimte is, is groei. En net als in de levenscirkel is Ulvenhart een ontmoetingsplek voor alle cycli die je in je leven doormaakt. Zowel privé als zakelijk, van babyborrel, trouwpartij tot uitvaart en van vergadering, teambuildingsactiviteit tot training.”

Bewustzijn en begrip
We maken een ronde over het landgoed. In de verte staan de paarden te grazen. “Onze paarden maken indien gewenst ook deel uit van een training. Door te spiegelen aan een paard, wordt er veel duidelijk over je houding in een team of bedrijf. Mijn rol binnen Ulvenhart is steeds minder operationeel, ik hou mijzelf meer en meer bezig met trainingen. Groei wordt vaak belemmerd door een blokkade. Wij kunnen je helpen om vanuit je hart de energie weer te laten stromen. Zodat je weer in vrijheid kan groeien. En wat is er mooier om dat in deze omgeving te doen?” lacht Bart, terwijl we aan het einde van het landgoed door de Beukencathedraal lopen.

Versgebakken
Als zoon van bakker Welten kan het niet anders dat Bart op Ulvenhart zijn eigen brood bakt. In het Bakhuis worden de meest verrukkelijke gerechten bereid en natuurlijk iedere dag eigen brood gebakken! Met zo veel mogelijk verse groenten uit eigen moestuin zorgen de koks voor passende gerechten bij iedere gelegenheid.
Versta je elkaar?

“Zoals de natuur continu naar evenwicht zoekt, is bij mij de cirkel ook op een heel bijzondere manier rond. Tijdens mijn opleiding aan het conservatorium heb ik veel geleerd over klanken en toon. In trainingssessies kan ik laten voelen welke toon bij je past. De gezegden spreken voor zich: Val je uit de toon? Tref je de juiste toon? Zing jij een toontje lager? Wanneer je bewust leert te luisteren kun je de juiste toon treffen binnen je team of organisatie. Durf je je te laten leiden door je gevoel? Binnen Ulvenhart stimuleer ik iedereen om vanuit je hart de verbinding te leggen. En ik denk dat dit ook de kracht van ons succes is. Onze hartelijke toon maakt iedere ontmoeting op Ulvenhart bijzonder.”

Landgoed Ulvenhart
Heistraat 16
 Ulvenhout
Tel. 076 – 561 60 89
info@ulvenhart.nl
www.ulvenhart.nl