PRINCEVILLE

Bouwt aan de toekomst

Stilstand is achteruitgang, een van de credo’s binnen Princeville. Maar veel stilgestaan wordt hier niet. Sinds de familie Wohrmann de welbekende witte villa betrok, is er veel gebeurd en er wordt nog steeds gebouwd. Momenteel vindt er een uitbreiding van de Prinsenzaal op de eerste verdieping plaats. Inmiddels heeft de vierde generatie van de familie Van der Valk zijn entree al gemaakt. Lars en Jessica Wohrmann draaien momenteel volop mee in het familiebedrijf. We maken kennis met hen en praten over hun passie en toekomst.

Met de paplepel ingegoten

“Ja, dat kun je wel zeggen. Van kleins af aan zijn wij hier te vinden, mijn ouders hebben ons altijd meegenomen en de liefde voor het vak is vanzelf gegroeid. In de familie is dat ook gewoon. Het is echt geen moeten, ik heb het hier bijzonder naar mijn zin!” lacht Lars Wohrmann (20). “Net na de oorlog startte mijn overgrootvader Martin van der Valk met het familieconcern. Mijn oma is een van de zussen van Gerrit van der Valk en zij trouwde met een Wohrmann. En het familiebedrijf groeide verder, mijn vader Ben begon jong bij één van zijn broers in Nivelles (B). Samen met mijn moeder Silvia heeft hij op diverse locaties gewerkt voor ze hier begonnen. Ik heb enorm veel respect hoe zij in Breda de zaak hebben opgebouwd. Zelf heb ik de hotelschool in België afgerond en bij meerdere horecabedrijven stage gelopen en gewerkt. Nu werk ik fulltime als Food & Beverage manager bij Princeville. Een hele brede functie waarin ik het aanspreekpunt voor de gasten en voor het personeel ben. Ik ben vaker hier dan thuis; doorgaan tot het klaar is, dat heb ik wel van mijn ouders meegekregen.”

Trots

“Het geduld en doorzettingsvermogen van mijn vader waardeer ik enorm. Hij kan goed luisteren en omgaan met alle mensen. Hij denkt altijd een aantal stappen vooruit en zoekt kansen om vernieuwingen of uitbreidingen door te voeren. Daar zijn alle recente uitbreidingen met de extra kamers, suites en de luxe faciliteiten zoals het zwembad, de fitness en de sauna’s een mooi voorbeeld van. En nu natuurlijk de huidige verbouwing. Mijn moeder is verantwoordelijk voor de totale inrichting, zij zet overal de puntjes op de i en heeft veel oog voor detail. Samen is het een topteam. En mijn toekomst? Ja, misschien ga ik nog bij een van de andere Van der Valk zaken werken. Het is goed om inspiratie op te doen en te leren van elkaar. Ik weet wel dat ik verder wil in dit vak, daar ligt mijn passie.” sluit Lars af.

Uitbreiding

Samen met Jessica lopen we door de huidige verbouwing. “Begin van de zomer is alles klaar en is de Prinsenzaal vergroot tot een ruimte waar 300 man kan zitten. Er wordt tevens een nieuw dakterras aangelegd, dit is dan via de zalen aan de achterzijde te bereiken. Dit betekent veel meer mogelijkheden. Ook voor de populaire brunches, die komen weer terug! De extra ruimte boven maakt het mogelijk om na de zomer de brunches wederom te organiseren. Achter in de tuin, wordt er ook een loungeterras aangelegd, waar je lang kunt genieten van de zon en ook met een kleiner gezelschap een borrel kunt organiseren. Er zijn plannen genoeg. En dat zal altijd wel zo blijven.” glimlacht Jessica.

Thuiskomen

Jessica (24) werkt nu als Front Office Coördinator bij Princeville. “Ook ik ben hier opgegroeid. Zelfs nu ik hier dagelijks ben, voelt het goed. Het is voor mij een hele fijne plek. Eigenlijk ervaar ik het ook niet als werk. Ik heb net mijn bachelor Hotelmanagement afgerond en in het najaar ga ik beginnen aan een master studie Finance in Breukelen. Ik werk samen met een team van hele leuke en fijne mensen. Ik leer veel van hen. De verwachting is dat ik na mijn studie terug kom in het familiebedrijf, daar kijk ik naar uit. Ik heb wel de intentie nog meer ervaring op te doen bij andere bedrijven. Ik ben trots op mijn ouders en de manier waarop zij dit met hard werken neergezet hebben. Graag draag ik daar mijn steentje aan bij. Deze zomer zie je me nog veel bij Princeville en dan verder aan de studie!”

 

Van der Valk Hotel Princeville

Businesscenter Princeville
Princenhagelaan 5
Breda
Tel. 076 – 522 60 55

princeville@valk.com
www.hotelprinceville.nl